Kotsiris Travel

Ειδικευόμαστε στη σχεδίαση και υλοποίηση υπηρεσιών κ τουριστικών πακέτων με κύριο γνώμονα την ασφαλή, την άνετη, την ευχάριστη και αποτελεσματική μετακίνηση κ διαμονή των πελατών.
Δευτέρα έως και Παρασκευή 08.00 – 18.00 Σάββατο 09.00 – 16.00 Κυριακή 09.30 – 14.30
Top
ΣΑΛΑΜΙΝΑ «ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ». ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ 28/04/2024 - KOTSIRIS TRAVEL
fade
17279
tour-item-template-default,single,single-tour-item,postid-17279,mkd-core-1.1.2,mkdf-social-login-1.2,mkdf-tours-1.3.1,voyage-ver-1.7,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-fullscreen-search,mkdf-fullscreen-search-with-bg-image,mkdf-search-fade,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
KOTSIRIS TRAVEL / ΣΑΛΑΜΙΝΑ «ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ». ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ 28/04/2024

ΣΑΛΑΜΙΝΑ «ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ». ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ 28/04/2024

22€

άτομο

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ 28/04/2024    ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ «ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ» ΜΟΝΗ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ – ΛΟΦΟΣ ΠΑΤΡΙΣ – ΠΟΛΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ – ΤΥΜΒΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΩΝ – ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΕΜΟΝΙΩΝ Αναχώρηση το πρωί για Νέα Πέραμο, επιβίβαση στο ferry boat για τη Σαλαμίνα. Η πρώτη μας επίσκεψη θα είναι στη Μονή Φανερωμένης η οποία ιδρύθηκε το 1670 από τον Λάμπρο Κανέλλο από τα Μέγαρα, (μετέπειτα Όσιο Λαυρέντιο) που σύμφωνα με την παράδοση βρήκε την εικόνα της Παναγίας και ανακαίνισε τον ναό που υπήρχε στη θέση αυτή αιώνες πριν. Πολύ κοντά στη μονή…

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ 28/04/2024   

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΣΑΛΑΜΙΝΑ «ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ»

ΜΟΝΗ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ – ΛΟΦΟΣ ΠΑΤΡΙΣ – ΠΟΛΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ – ΤΥΜΒΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΩΝ – ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΕΜΟΝΙΩΝ

Αναχώρηση το πρωί για Νέα Πέραμο, επιβίβαση στο ferry boat για τη Σαλαμίνα. Η πρώτη μας επίσκεψη θα είναι στη Μονή Φανερωμένης η οποία ιδρύθηκε το 1670 από τον Λάμπρο Κανέλλο από τα Μέγαρα, (μετέπειτα Όσιο Λαυρέντιο) που σύμφωνα με την παράδοση βρήκε την εικόνα της Παναγίας και ανακαίνισε τον ναό που υπήρχε στη θέση αυτή αιώνες πριν. Πολύ κοντά στη μονή βρίσκεται το ανακαινισμένο σπίτι του μεγάλου Έλληνα ποιητή Άγγελου Σικελιανού όπου έζησε για πολλά χρόνια.
Αφού προσκυνήσουμε θα συνεχίσουμε για τον Λόφο Πατρίς με την πανοραμική θέα. Εδώ βρίσκεται η εκκλησία Παναγίας Ελευθερώτριας, που κατασκευάστηκε σε εκπλήρωση τάματος, μετά την απελευθέρωση του νησιού από τη γερμανική κατοχή στις 12 Οκτωβρίου του 1944. Θα θαυμάσουμε την εκπληκτική θέα και από απόσταση θα δούμε το Ευριπίδειο Θέατρο.
Επόμενη επίσκεψη στο Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου βρίσκεται ο τάφος του Γεωργίου Καραϊσκάκη, ο οποίος ανακατασκευάστηκε το 1996, ενώ η προτομή του ήρωα βρίσκεται στον περίβολο του ναού. Στη συνέχεια θα έχουμε χρόνο στην πόλη της Σαλαμίνας. Σας προτείνουμε να επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο (έξοδα ατομικά) και την εκκλησία του Αγίου Μηνά (εφόσον είναι ανοιχτή) που περιλαμβάνει αγιογραφίες του Αθανασίου Σούτσου ενώ ο άμβωνας και το δεσποτικό είναι του Γιαννούλη Χαλεπά. Θα γευματίσουμε σε μια από τις ταβέρνες στην προκυμαία και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη βόρεια ακτή της Κυνόσουρας όπου βρίσκεται ο Τύμβος των Σαλαμινομάχων, ένα αφιέρωμα μνήμης για την ιστορική ναυμαχία της Σαλαμίνας το 480 π.χ. Στο χώρο του τύμβου έχει κατασκευαστεί ένα χάλκινο έργο του γλύπτη Αχιλλέα Βασιλείου ύψους 20 μέτρων. Συνεχίζουμε και στη διαδρομή μας, επί της Λεωφόρου Κακηβίγλας, θα δούμε την Ελιά της Όρσας, το 2.500 ετών δέντρο που έζησε τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Πρόκειται για ένα θεόρατο δέντρο περιμέτρου 5,70 μέτρων όσον αφορά τον κεντρικό κορμό του. Από εκεί και πέρα υπάρχουν άλλοι έξι μεγάλοι κορμοί με την συνολική επιφάνειά του να αγγίζει τελικά τα 12,5 μέτρα περίπου. Δεν είναι όμως το μέγεθος της ελιάς που την κάνει να ξεχωρίζει αλλά η ιστορία και ο μύθος της. Τέλος, θα επισκεφτούμε τη Μονή Αγίου Νικολάου των Λεμονιών στην δυτική πλαγιά του βουνού «Σταυρός». Παραπλεύρως της υπάρχει το ναΰδριο του Αγίου Ιωάννη του Καλυβίτη. Θα αναχωρήσουμε για τα Παλούκια, επιβίβαση στο ferry boat για το Πέραμα και επιστροφή στα ίδια σημεία που επιβιβαστήκαμε.

*** Η ΤΙΜΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ FERRY BOAT.

    1

    Tour Location