Kotsiris Travel

Ειδικευόμαστε στη σχεδίαση και υλοποίηση υπηρεσιών κ τουριστικών πακέτων με κύριο γνώμονα την ασφαλή, την άνετη, την ευχάριστη και αποτελεσματική μετακίνηση κ διαμονή των πελατών.
Δευτέρα έως και Παρασκευή 08.00 – 18.00 Σάββατο 09.00 – 16.00 Κυριακή 09.30 – 14.30
Top
ΑΡΓΟΣ – ΚΑΣΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑ. ΣΑΒΒΑΤΟ 25/05/2024 - KOTSIRIS TRAVEL
fade
17356
tour-item-template-default,single,single-tour-item,postid-17356,mkd-core-1.1.2,mkdf-social-login-1.2,mkdf-tours-1.3.1,voyage-ver-1.7,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-fullscreen-search,mkdf-fullscreen-search-with-bg-image,mkdf-search-fade,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
KOTSIRIS TRAVEL / ΑΡΓΟΣ – ΚΑΣΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑ. ΣΑΒΒΑΤΟ 25/05/2024

ΑΡΓΟΣ – ΚΑΣΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑ. ΣΑΒΒΑΤΟ 25/05/2024

20€

άτομο

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/05/2024 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΡΓΟΣ – ΚΑΣΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑ Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 7.45 για την πατρίδα του πορτοκαλιού, το Άργος. Στο κέντρο της Πλατείας Αγίου Πέτρου (ή Ομονοίας), δεσπόζει ο ομώνυμος καθεδρικός ναός ήδη από το 1859 ενώ το εντυπωσιακό σιντριβάνι έχει στη βάση του 4 λιοντάρια που συμβολίζουν την Πύλη των λεόντων στις Μυκήνες. Την πλατεία επίσης κοσμεί πιστό αντίγραφο του αγάλματος του Ηρακλή, το οποίο φιλοτέχνησε ο σπουδαίος αρχαίος γλύπτης Λύσιππος. Μπροστά από την πλατεία, βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, όπου εδώ και κάποια χρόνια…

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/05/2024

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΑΡΓΟΣ – ΚΑΣΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑ

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 7.45 για την πατρίδα του πορτοκαλιού, το Άργος. Στο κέντρο της Πλατείας Αγίου Πέτρου (ή Ομονοίας), δεσπόζει ο ομώνυμος καθεδρικός ναός ήδη από το 1859 ενώ το εντυπωσιακό σιντριβάνι έχει στη βάση του 4 λιοντάρια που συμβολίζουν την Πύλη των λεόντων στις Μυκήνες. Την πλατεία επίσης κοσμεί πιστό αντίγραφο του αγάλματος του Ηρακλή, το οποίο φιλοτέχνησε ο σπουδαίος αρχαίος γλύπτης Λύσιππος. Μπροστά από την πλατεία, βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, όπου εδώ και κάποια χρόνια γίνονται έργα ανάπλασης. Ένα από τα πιο γνωστά του εκθέματα είναι ένα τμήμα κρατήρα του 7ου αιώνα π.Χ. που απεικονίζει την τύφλωση του Πολυφήμου από τον Οδυσσέα. Το Καλλέργειο αρχοντικό, χτίστηκε το 1830 και από τον 19ο αιώνα γνώρισε διαφορετικές χρήσεις ενώ οι στρατώνες του Καποδίστρια  αποτελούν διατηρητέο κτήριο με ιστορία που πηγαίνει πίσω στον χρόνο έως το 1690.

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τον λόφο Λάρισα με την εξαιρετική θέα και το κάστρο, κτισμένο αρχικά με ογκόλιθους που φέρουν στο μυαλό τα Κυκλώπεια τείχη. Ανεβαίνοντας στον λόφο, θα περάσουμε από την ξακουστή Μονή Παναγιάς Κατακεκρυμμένης, που βρίσκεται χτισμένη δίπλα στον γκρεμό. Τη νότια πλευρά του κάστρου στολίζει το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας.

Το στολίδι της πόλης είναι το Αρχαίο θέατρο και ο γύρω αρχαιολογικός χώρος. Κτίστηκε κατά την ελληνιστική εποχή και αποτελεί ένα απ’ τα μεγαλύτερα αρχαία θέατρα στον Ελλαδικό χώρο με χωρητικότητα 20.000 θεατών σε 89 σειρές εδωλίων. Το 1829, φιλοξένησε την 4η Εθνοσυνέλευση του νέου ελληνικού κράτους και από τις αρχές του 20ού αιώνα χρησιμοποιήθηκε σποραδικά για χορευτικές παραστάσεις και αρχαίο δράμα. Σήμερα, εκτός της αρχαιολογικής του σημασίας, φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι μία σειρά εκδηλώσεων που δίνουν ξανά ζωή στο μοναδικό αυτό μνημείο. Θα περιπλανηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο, την ρωμαϊκή αγορά, το Σαράπειο, και το Αδριάνειο Υδραγωγείο. Τα καλά διατηρημένα ρωμαϊκά λουτρά με κομψές λεπτομέρειες μαρτυρούν την πολυτέλεια της πόλης κατά την αρχαιότητα. Θα έχουμε το μεσημεριανό μας γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής και το απόγευμα θα επιστρέψουμε στην Αθήνα με στάση καθοδόν.

    1

    Tour Location