ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ «ΤΗ ΓΗ ΤΩΝ ΘΕΩΝ».
305€
άτομοΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/04 έως ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 13/04/2026 ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ «ΤΗ ΓΗ ΤΩΝ ΘΕΩΝ» ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ – ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ – ΓΥΡΟΣ ΟΛΥΜΠΟΥ- ΒΟΛΟΣ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/04/2026: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ – ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ – ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ Αναχώρηση το πρωί και με στάση καθοδόν άφιξη στα Αμπελάκια. Θα δούμε τα πολλά αρχοντικά, τις 13 βρύσες, τον ξυλόγλυπτο ναό του Αγίου Γεωργίου και εφόσον είναι ανοιχτό, θα επισκεφτούμε το φημισμένο αρχοντικό του Γεωργίου Μαύρου ή Σβαρτς. Περνώντας το κατώφλι του, ο επισκέπτης αισθάνεται τον χρόνο να γυρίζει πίσω, τότε που το χωριό ήταν κορυφαίο κέντρο παραγωγής…
ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/04 έως
ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 13/04/2026
ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ «ΤΗ ΓΗ ΤΩΝ ΘΕΩΝ»
ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ – ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ – ΓΥΡΟΣ ΟΛΥΜΠΟΥ- ΒΟΛΟΣ
ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/04/2026: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ – ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ – ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ
Αναχώρηση το πρωί και με στάση καθοδόν άφιξη στα Αμπελάκια. Θα δούμε τα πολλά αρχοντικά, τις 13 βρύσες, τον ξυλόγλυπτο ναό του Αγίου Γεωργίου και εφόσον είναι ανοιχτό, θα επισκεφτούμε το φημισμένο αρχοντικό του Γεωργίου Μαύρου ή Σβαρτς. Περνώντας το κατώφλι του, ο επισκέπτης αισθάνεται τον χρόνο να γυρίζει πίσω, τότε που το χωριό ήταν κορυφαίο κέντρο παραγωγής και εξαγωγής κόκκινων βαμβακερών νημάτων και το πετρόκτιστο μέγαρο «στρατηγείο» του πρώτου συνεταιρισμού που λειτούργησε στον κόσμο. Παραμονή στο χωριό για γεύμα και συνεχίζουμε για τη Λεπτοκαρυά όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Το βράδυ, μετά το νηστίσιμο δείπνο, θα παρακολουθήσουμε την ακολουθία του Επιταφίου στο ναό του Αγίου Νικολάου, στην πλατεία και την περιφορά του Επιταφίου. Διανυκτέρευση.
ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11/04/2026: ΚΑΤΕΡΙΝΗ – ΛΙΒΑΔΙ – ΓΥΡΟΣ ΟΛΥΜΠΟΥ
Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε για τον γύρο του Ολύμπου. Θα κάνουμε στάση στην Κατερίνη όπου θα απολαύσουμε τον καφέ μας στην πλατεία Ελευθερίας, όπου βρίσκεται το κεντρικό πάρκο με έκταση 52 στρεμμάτων, με σιντριβάνια, μονοπατάκια και παγκάκια. Θα συνεχίσουμε για το Λιβάδι, τη γενέτειρα του μεγάλου αγωνιστή του 1821 και Φιλικού Γεωργάκη Ολύμπιου. Στην κεντρική πλατεία βρίσκεται το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε ο ήρωας στο οποίο λειτουργεί το Λαογραφικό Μουσείο. Προαιρετική επίσκεψη στο μουσείο (έξοδα ατομικά), βόλτα στα λιθόστρωτα δρομάκια και γεύμα στην πλατεία με τον αιωνόβιο πλάτανο. Κατόπιν, μέσω Ελασσόνας – Τυρνάβου και κάνοντας έναν μεγάλο κύκλο γύρω από τον μυθικό Όλυμπο θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος και το βράδυ θα παρακολουθήσουμε τη Θεία λειτουργία της Ανάστασης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για εορταστικό Αναστάσιμο δείπνο με μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.
ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 12/04/2026: ΜΟΝΗ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ – ΛΙΤΟΧΩΡΟ
Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε τη Μονή Διονυσίου Εν Ολύμπω, τη σημαντικότερη μονή στο Νομό Πιερίας. Θα συνεχίσουμε για το Λιτόχωρο όπου πρωταγωνιστούν τα λιθόστρωτα καλντερίμια, οι πέτρινες βρύσες, οι εκκλησίες και η αυθεντική μακεδονίτικη αρχιτεκτονική. Στάση για καφέ και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας όπου οι σούβλες έχουν στηθεί από το πρωί και κατά τις 12.00 ξεκινάνε τα μεζεδάκια με κρασί, τσίπουρο και μουσική από dj. Περίπου στις 13.30 ξεκινάνε οι πασχαλινοί μπουφέδες με ψητά, κοκορέτσι, κρασί, συνοδεία ζωντανής μουσικής. Ένα παραδοσιακό Πασχαλινό γλέντι μας περιμένει! Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.
ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 13/04/2026: ΒΟΛΟΣ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το Βόλο με τα φημισμένα τσιπουράδικα, όπου θα έχουμε το γεύμα μας. Θα επιστρέψουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν.
Τιμή Συμμετοχής: 305,00€/άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο
Επιβάρυνση για μονόκλινο + 105€
Περιλαμβάνονται: πούλμαν του γραφείου μας, 3 διανυκτερεύσεις στο DAFNI PLUS 4****, 3 πρωινά σε μπουφέ, 3 γεύματα, Νηστίσιμο, Αναστάσιμο και Πασχαλινό με ζωντανή μουσική και απεριόριστα ποτά κατά την ώρα του φαγητού: Μπύρα, λευκό ή κόκκινο κρασί, ούζο, τσίπουρο. Αναψυκτικά χυμούς και καφέδες από αυτόματα μηχανήματα, συνοδός του γραφείου, ΦΠΑ.
Δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής 5€ το δωμάτιο, τη βραδια
Κυριακή του Πάσχα: εορταστικό γεύμα με σουβλιστά αρνιά, δωρεάν μπουφέδες από νωρίς το πρωί, άφθονο κρασί και γλέντι με ζωντανή μουσική.
