Kotsiris Travel

Ειδικευόμαστε στη σχεδίαση και υλοποίηση υπηρεσιών κ τουριστικών πακέτων με κύριο γνώμονα την ασφαλή, την άνετη, την ευχάριστη και αποτελεσματική μετακίνηση κ διαμονή των πελατών.
Δευτέρα έως και Παρασκευή 08.00 – 18.00 Σάββατο 09.00 – 16.00 Κυριακή 09.30 – 14.30
Top
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΑΙΤΩΛΙΚΟ – ΝΑΟΣ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ - ΑΓΡΙΝΙΟ. ΚΥΡΙΑΚΗ 06/11 έως ΔΕΥΤΕΡΑ 07/11/2022 - KOTSIRIS TRAVEL
fade
16344
tour-item-template-default,single,single-tour-item,postid-16344,mkd-core-1.1.2,mkdf-social-login-1.2,mkdf-tours-1.3.1,voyage-ver-1.7,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-fullscreen-search,mkdf-fullscreen-search-with-bg-image,mkdf-search-fade,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
KOTSIRIS TRAVEL / ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΑΙΤΩΛΙΚΟ – ΝΑΟΣ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ – ΑΓΡΙΝΙΟ. ΚΥΡΙΑΚΗ 06/11 έως ΔΕΥΤΕΡΑ 07/11/2022

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΑΙΤΩΛΙΚΟ – ΝΑΟΣ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ – ΑΓΡΙΝΙΟ. ΚΥΡΙΑΚΗ 06/11 έως ΔΕΥΤΕΡΑ 07/11/2022

85€

άτομο

ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ                    ΚΥΡΙΑΚΗ 06/11 έως ΔΕΥΤΕΡΑ 07/11/2022 ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΑΙΤΩΛΙΚΟ – ΝΑΟΣ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ – ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ  06/11/2022: ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΣΥΜΕΩΝ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΑΤΟΣ – ΤΟΥΡΛΙΔΑ – ΑΓΡΙΝΙΟ Αναχώρηση στις 7.30 το πρωί με στάση καθοδόν και διέλευση της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου. Λίγο πριν το Μεσολόγγι σε υψόμετρο 190μ, βρίσκεται το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Συμεών. Όταν έγινε η Έξοδος της φρουράς του Μεσολογγίου, το μοναστήρι τ’ Αι-Συμιού είχε οριστεί σαν τόπος συγκέντρωσης μαχητών για να βοηθήσουν τους “Εξοδίτες” αφού προοριζόταν να αποτελέσει καταφύγιο για τους 1800 περίπου πολιορκημένους. Το Μοναστήρι…

ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ                   

ΚΥΡΙΑΚΗ 06/11 έως ΔΕΥΤΕΡΑ 07/11/2022

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΑΙΤΩΛΙΚΟ – ΝΑΟΣ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ – ΑΓΡΙΝΙΟ

ΚΥΡΙΑΚΗ  06/11/2022: ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΣΥΜΕΩΝ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΑΤΟΣ – ΤΟΥΡΛΙΔΑ – ΑΓΡΙΝΙΟ

Αναχώρηση στις 7.30 το πρωί με στάση καθοδόν και διέλευση της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου. Λίγο πριν το Μεσολόγγι σε υψόμετρο 190μ, βρίσκεται το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Συμεών. Όταν έγινε η Έξοδος της φρουράς του Μεσολογγίου, το μοναστήρι τ’ Αι-Συμιού είχε οριστεί σαν τόπος συγκέντρωσης μαχητών για να βοηθήσουν τους “Εξοδίτες” αφού προοριζόταν να αποτελέσει καταφύγιο για τους 1800 περίπου πολιορκημένους. Το Μοναστήρι κάηκε στα χρόνια της Επανάστασης από τους κατακτητές Κιουταχή και Ιμπραήμ Πασά. Ο μεγάλος Σταυρός που στήθηκε από τον Αείμνηστο Δήμαρχο Μεσολογγίου Χρήστο Ευαγγελάτο, πλησίον της Ιεράς Μονής, θυμίζει την ανυπέρβλητη θυσία των Εξοδιτών. Στάση για προσκύνημα και συνεχίζουμε για την Τουρλίδα, ένα νησάκι 5 χιλιόμετρα νότια του Μεσολογγίου που συνδέεται με την πόλη με έναν στενό δρόμο, μια μαγευτική διαδρομή. Θα θαυμάσουμε τον οικισμό με τα ξύλινα σπίτια (πελάδες) καθώς και τα ιβάρια και θα επισκεφτούμε (έξοδα ατομικά) το πρώτο και μοναδικό Θεματικό Μουσείο Άλατος στην Ελλάδα.  Θα μάθουμε οτιδήποτε σχετίζεται με το αλάτι από την πρώτη εμφάνισή του στον πλανήτη, μέχρι τις μέρες μας και θα πληροφορηθούμε για τις 14.000 χρήσεις του! Θα δούμε έργα τέχνης καλλιτεχνών εμπνευσμένων από το αλάτι, αλλά και τη μοναδική συλλογή 1.500 αλατιέρων που χρονολογούνται από το 1800 μέχρι τις μέρες μας. Θα παραμείνουμε στην Τουρλίδα για γεύμα, αφού φημίζεται για το αβγοτάραχο και τα νόστιμα ψάρια της. Κατόπιν αναχώρηση για το Αγρίνιο όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος να γνωρίσουμε την πόλη. Χαρακτηριστικοί είναι οι πολλοί και μεγάλοι πλακόστρωτοι πεζόδρομοι, γεμάτοι από μαγαζιά για καφέ και φαγητό. Στην περιήγησή σας θα δείτε και τις καπναποθήκες Παπαστράτου. Ελεύθερο δείπνο, διανυκτέρευση.

ΔΕΥΤΕΡΑ 07/11/2022: ΑΙΤΩΛΙΚΟ – ΝΑΟΣ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ (παραμονή εορτής) – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΠΑΤΡΑ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το Αιτωλικό. Στο κέντρο βρίσκεται ο Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών, πολιούχος του «νησιού», στον περίβολο του οποίου βρίσκεται ο τάφος της Κυρά-Βασιλικής, γυναίκας του Αλή Πασά των Ιωαννίνων. Ο ναός διαθέτει σπουδαία ιερά κειμήλια του 18ου και 19ου αιώνα, όπως η εικόνα των Ταξιαρχών και το τέμπλο αλλά και σπουδαία ιστορία. Κατά την πολιορκία του Αιτωλικού το 1823 ο Βρυώνης και ο Μουσταή Πασάς κατέλαβαν το Κεφαλόβρυσο διακόπτοντας την τροφοδότηση πόσιμου νερού στο Αιτωλικό. Οι Αιτωλικιώτες αποφάσισαν, αντί της παράδοσης στους εχθρούς, της ατίμωσης και του μαρτυρίου, την ανατίναξή τους. Την στιγμή που ο ιερέας καλούσε τους πιστούς στην Θεία Μετάληψη, δυνατός κρότος έσκισε τον αέρα και μια οβίδα αφού διαπέρασε την οροφή, τρύπησε το κέντρο του ναού από όπου άρχισε να αναβλύζει πόσιμο νερό! Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τον αρχαιότερο ναό, αυτόν της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον οποίο έλαβαν χώρα οι πρώτες εθνοσυνελεύσεις των αντιπροσώπων της Ρούμελης και πραγματοποιήθηκε η δίκη του Γ. Καραϊσκάκη, την 1η Απριλίου 1824. Στον ναό φυλάσσονται σημαντικά Ιερά Κειμήλια, όπως η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας, έργο του Ευαγγελιστή Λουκά, η παράσταση του Επιτάφιου Θρήνου, κεντημένη με όλους τους συνδυασμούς νημάτων και χρωμάτων και το ξυλόγλυπτο Τέμπλο της Παναγίας. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Μεσολόγγι για να επισκεφτούμε τον Κήπο των Ηρώων. Στη διαδρομή μας θα δούμε την άσπρη Αλυκή της Φοινικιάς, το γραφικό εκκλησάκι χωμένο στα νερά της λιμνοθάλασσας καθώς και τα δύο πέτρινα γεφύρια που ενώνουν το νησί του Αιτωλικού με την στεριά. Θα κάνουμε στάση στην Πάτρα για να προσκυνήσουμε στον Ναό του Αγίου Ανδρέα και για γεύμα. Κατόπιν επιστροφή στην Αθήνα με στάση καθοδόν.

Τιμή  Συμμετοχής: 85€ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ: 100€

    1

    Tour Location