Kotsiris Travel

Ειδικευόμαστε στη σχεδίαση και υλοποίηση υπηρεσιών κ τουριστικών πακέτων με κύριο γνώμονα την ασφαλή, την άνετη, την ευχάριστη και αποτελεσματική μετακίνηση κ διαμονή των πελατών.
Δευτέρα έως και Παρασκευή 08.00 – 18.00 Σάββατο 09.00 – 16.00 Κυριακή 09.30 – 14.30
Top
ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ «ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ» - KOTSIRIS TRAVEL
fade
14516
tour-item-template-default,single,single-tour-item,postid-14516,cookies-not-set,mkd-core-1.1.2,mkdf-social-login-1.2,mkdf-tours-1.3.1,voyage-ver-1.7,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-fullscreen-search,mkdf-fullscreen-search-with-bg-image,mkdf-search-fade,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
KOTSIRIS TRAVEL / ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ «ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ»

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ «ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ»

0€

άτομο

ΕΞΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ (ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ) ΔΕΥΤΕΡΑ 23/12 έως ΣΑΒΒΑΤΟ 28/12/2019    ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ «ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ»                                                                                                                                                                                                                                ΔΕΥΤΕΡΑ 23/12/2019: ΑΘΗΝΑ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, διατυπώσεις επιβίβασης και πτήση για την Καισάρεια με ενδιάμεση στάση. Άφιξη και μετάβαση στο ξενοδοχείο μας στο Προκόπι. Τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Στη συνέχεια μια πρώτη γνωριμία με την πόλη το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση. Hotel  4* superior. ΤΡΙΤΗ 24/12/2019: ΠΡΟΚΟΠΙ (ΣΠΙΤΙ ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗ ΡΩΣΟΥ) – UÇHİSAR – ΚΟΡΑΜΑ – PAŞABAĞ Προγευματίζουμε και  ξεκινά η γνωριμία μας με την κεντρική Καππαδοκία. Το Προκόπι, πόλη ιστορική…

ΕΞΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

(ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ)

ΔΕΥΤΕΡΑ 23/12 έως ΣΑΒΒΑΤΟ 28/12/2019   

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ «ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ»                                                                                                                                                                                                                               

ΔΕΥΤΕΡΑ 23/12/2019: ΑΘΗΝΑ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, διατυπώσεις επιβίβασης και πτήση για την Καισάρεια με ενδιάμεση στάση. Άφιξη και μετάβαση στο ξενοδοχείο μας στο Προκόπι. Τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Στη συνέχεια μια πρώτη γνωριμία με την πόλη το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση. Hotel  4* superior.

ΤΡΙΤΗ 24/12/2019: ΠΡΟΚΟΠΙ (ΣΠΙΤΙ ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗ ΡΩΣΟΥ) – UÇHİSAR – ΚΟΡΑΜΑ PAŞABAĞ

Προγευματίζουμε και  ξεκινά η γνωριμία μας με την κεντρική Καππαδοκία. Το Προκόπι, πόλη ιστορική και εντυπωσιακή, βρίσκεται στο κέντρο της Καππαδοκίας. Κτισμένο σε ένα γιγάντιο πώρινο βράχο, οργανώθηκε αρχικά ως πόλη τρωγλοδυτών και κτηνοτρόφων. Η εύφορη κοιλάδα του Άλυ που περιβάλει την πόλη, στις  μέρες μας απέκτησε περισσότερους οικισμούς και η αρχική πόλη, από τις  στις πλαγιές του μεγάλου βράχου, απλώθηκε στους γειτονικούς λόφους. Στο παλιό Προκόπι, σώζονται ως τις μέρες μας  δεκάδες τρώγλες και εκκλησίες λαξεμένες στους βράχους και αποτελούν ένα μοναδικό  αξιοθέατο από τη ζωή της Καππαδοκίας. Με τα πόδια ανηφορίζουμε στα δρομάκια της άνω συνοικίας, για να επισκεφτούμε  το σπίτι όπου έζησε ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος. Συνεχίζοντας αναχωρούμε για το Γκιόρεμε το οποίο  αναφέρεται  στην  αρχαιότητα ως Κόραμα και  βρίσκεται στην καρδιά της Καππαδοκίας. Πρόκειται για ένα αληθινό υπαίθριο  μουσείο  με τα ωραιότερα μοναστηριακά  συγκροτήματα της Καππαδοκίας. Οι πολυάριθμες εκκλησίες με την εκπληκτική τους εικονογραφία λαξεμένες στους βράχους και μια ολόκληρη τρωγλοδυτική πόλη, αποτελούν ένα μοναδικό αξιοθέατο στον κόσμο που προστατεύεται από την Ουνέσκο. Μοναδικό θέαμα επίσης της κοιλάδας αποτελούν οι κολοσσιαίοι βράχοι καμινάδες του PASABAG. Στην ίδια όμως περιοχή θα δούμε και τις φυσικές «πολυκατοικίες» τους κυκλώπειους βράχους   του Uchisar  και του Οrtahisar. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΤΕΤΑΡΤΗ 25/12/2019: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ – ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!

ΜΑΛΑΚΟΠΗ – MIΣTI –– ΝΙΓΔΗ

Αφού προγευματίσουμε ξεκινάμε για την υπόγεια πόλη της  Μαλακοπής. Το θέαμα είναι μοναδικό. Μια ολόκληρη πολιτεία ανοίγεται κάτω από την επιφάνεια της Γης. Στοές και διάδρομοι, αποθηκευτικοί θάλαμοι και δωμάτια, στάβλοι και πηγάδια, χώροι για το πάτημα των σταφυλιών και στέρνες, τριβεία του σιταριού, αμυντικά συστήματα αυτόματης φραγής των διόδων, θέσεις άμυνας και οπές για βολή βελών. Στην έξοδό μας από την υπόγεια πόλη ένα ζεστό τσάι και λίγη ξεκούραση, είναι ότι καλύτερο. Μπορούμε όμως και να ασχοληθούμε και με τις αγορές τοπικών προϊόντων και αναμνηστικών. Συνεχίζοντας αναχωρούμε για το Μιστί, την πόλη που κατά τον θρύλο, κτίστηκε από τους μισθοφόρους του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που κατά την κάθοδο τους προς την Περσία, αποφάσισαν να εγκατασταθούν εκεί ή ίσως από Βυζαντινούς μισθοφόρους  αγρότες-ακρίτες . Στο Μιστί σώζονται μέχρι σήμερα οι εκκλησίες του Αγίου Βασιλείου (ανεγέρθη το 1844) και του Προφήτη Ηλία. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε την μοναστική πολιτεία του Gumusler και την πόλη Νίγδη. Η Νίγδη και η ευρύτερη περιοχή συμπυκνώνουν την ιστορία  ενός τόπου με μακραίωνη ιστορία. Πρόκειται για μια πλούσια γεωργική περιοχή κοντά στις κεντρικές  αρχαίες εμπορικές αρτηρίες και ιδιαίτερα στο δρόμο που από την Καισάρεια (Kayseri – αρχαία Cesarea), οδηγεί στις πύλες της Κιλικίας. Οι λαοί που πέρασαν και συνθέτουν το σημερινό ανθρώπινο μωσαϊκό της Νίγδης είναι  οι Χετταίοι, οι  Ασσύριοι, οι  Έλληνες, οι Αρμένιοι, οι  Ρωμαίοι, οι Βυζαντινοί, και τέλος, από το 1166 και μετά οι Τούρκοι. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Δειπνούμε και προετοιμαζόμαστε για το καλωσόρισμα του καινούριου χρόνου. Διανυκτέρευση.

ΠΕΜΠΤΗ 26/12/2019: ΣΙΝΑΣΟΣ – ΜΟΝΗ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ – ΣΟΑΝΔΟΣ.

Προγευματίζουμε και αναχωρούμε για τη Σινασό (Ηλιούπολη). Μια ώρα δρόμο από το Προκόπιο βρίσκεται η Σινασός (Συνασός, Σινασούν), κτισμένη μέσα σε μικρά φαράγγια η περιοχή έχει άφθονα νερά και βλάστηση. Η Σινασός ήταν ένα από τα δημοφιλέστερα ελληνόφωνα χωριά της Καππαδοκίας. Αν και κωμόπολη, θεωρούνταν το κέντρο του καππαδοκικού ελληνισμού, αποτελώντας μία ιδιάζουσα περίπτωση πολίσματος  και οι Σινασίτες ήταν Χριστιανοί Ορθόδοξοι με υψηλό θρησκευτικό συναίσθημα αλλά και με ισχυρό εθνικό φρόνημα από την ελληνική καταγωγή τους. Το όνομά της, κατά την επικρατέστερη άποψη, παράγεται από τη λέξη ΣΙΝ που σημαίνει ήλιος και την κατάληξη ΑΣΣΟΣ, ενδεικτική κατάληξη τοπωνυμιών και κυρίως πόλεων όπως Αλικαρνασσός.

Ξενάγηση στην πόλη, επίσκεψη στην εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και της παλιάς συνοικίας με τα ελληνικά αρχοντικά. Χρόνος για να απολαύσουμε ένα τσάι στη θαλπωρή ενός παλιού οντά. Συνεχίζοντας επισκεπτόμαστε την εκπληκτική μονή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/12/2019: ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ (ΚΑΣΤΡΟ, HUNAT HATUN TZAMI, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ, ΤΑΛΑΣ)

Προγευματίζουμε  και αναχωρούμε για να γνωρίσουμε την  Καισάρεια, την αρχοντική μεγαλούπολη του Μεγάλου Βασιλείου, με το πανύψηλο βουνό της, τον Αργαίο. Το μικρό αρχαιολογικό μουσείο της πόλης βρίσκεται στα όρια ενός απέραντου, καταπράσινου νεκροταφείου, το οποίο οι κάτοικοι της περιοχής αντιμετωπίζουν ως ακόμα ένα πάρκο αναψυχής. Επισκεπτόμαστε το Βυζαντινό κάστρο κτισμένο από μαύρη ηφαιστειακή πέτρα και τα κτιριακά κατάλοιπα από τα χρόνια των Σελτζούκων. Δεν θα παραλείψουμε να επισκεφτούμε το εντυπωσιακό συγκρότημα του Hunat Hatun με τον μεντρεσέ, τάφους και χαμάμ με το οποίο τον 13ο αιώνα ο Σελτζούκος Σουλτάνος Alâadin Keykubad στόλισε την πόλη. Στην περιοχή της Καισάρειας βρίσκονταν διάσπαρτοι οικισμοί ελληνορθόδοξων και Αρμενίων, συχνά τουρκόφωνων. Κοντά στην Καισάρεια θα επισκεφτούμε το Ταλάς όπου η παρουσία χριστιανικού πληθυσμού χρονολογείται ήδη από τις αρχές του 16ου  αιώνα και από εδώ κατάγονταν οι πλουσιότεροι Καισαρείς. Επιστρέφουμε στην Καισάρεια για να δούμε το  τζαμί του Σινάν και το ανατολίτικο παζάρι  που σφύζουν από ζωή. Εκεί βρίσκει κανείς και  κάθε είδους εμπορεύματα. Δεν θα παραλείψουμε να δοκιμάσουμε παστουρμά, μαντί ή το γευστικό σουντζούκι Καισάρειας σε κάποια από τα εστιατόρια της πολύβουης κεντρικής αγοράς, που είναι ο καλύτερος της Τουρκίας. Μην ξεχάσετε να αγοράσετε μπαχαρικά, είναι απ’ τα καλύτερα της  κεντρικής Ανατολίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και υπόλοιπο  ημέρας  ελεύθερο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/12/2019: ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ

Προγευματίζουμε,  ετοιμαζόμαστε και αναχωρούμε για την Καισάρεια όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής.  Διατυπώσεις επιβίβασης και πτήση για την Ελλάδα  μέσω Κωνσταντινούπολης. Άφιξη στην Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για το ταξίδι απαιτείται ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο σε ισχύ.

(Μονόκλινα περιορισμένα. Στις παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής  του άρθρου 53 Ν. 4389/2016, ανά ημερήσια χρήση εκάστου δωματίου: Ξενοδοχείο 3*: 1,50€, ξενοδοχείο 4*: 3€, ξενοδοχείο 5*: 4€ και θα καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο εκάστοτε ξενοδοχείο