Duration: 26 Apr 2019 - 29 Apr 2019
Price: 238,00€/άτομο
Book Now!

ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ «ΔΙΑΒΟΛΟΠΑΖΑΡΟ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ»

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/04 έως ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 29/04/2019

ΓΕΦΥΡΙ ΑΡΤΑΣ – ΛΙΜΝΗ ΖΗΡΟΥ – ΠΡΕΒΕΖΑ – ΝΕΚΡΟΜΑΝΤΕΙΟ – ΠΗΓΕΣ ΑΧΕΡΟΝΤΑ ΑΜΟΥΔΙΑ – ΣΥΒΟΤΑ – ΛΕΥΚΑΔΑ

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/04/2019: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ – ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ – ΛΙΜΝΗ ΖΗΡΟΥ – ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί και με στάση καθοδόν καταλήγουμε στο Μενίδι, χτισμένο αμφιθεατρικά δίπλα στον Αμβρακικό κόλπο, όπου θα έχουμε το γεύμα μας. Συνεχίζουμε για Άρτα και με μικρή στάση στο γεφύρι της Άρτας (γνωστό για την αρχιτεκτονική του και το θρύλο του πρωτομάστορα) θα ρίξουμε μια ματιά στον Πλάτανο της Άρτας, δίπλα στο γεφύρι, από την εποχή της Τουρκοκρατίας. Εδώ σύμφωνα με την παράδοση, ο Αλή Πασάς κρεμούσε τους ανυπότακτους Έλληνες. Συνεχίζουμε για καφέ στην γραφική Λίμνη Ζηρού έξω από την Φιλιππιάδα. Άφιξη στο ξενοδοχείο στην Πρέβεζα. Το βράδυ μεταφορά στην εκκλησία για να συμμετέχουμε στην περιφορά του Επιταφίου. Νηστίσιμο δείπνο, διανυκτέρευση.

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 27/04/2019: «ΣΠΑΣΙΜΟ ΚΑΝΑΤΙΩΝ» – ΝΕΚΡΟΜΑΝΤΕΙΟ ΑΧΕΡΟΝΤΑ – ΣΥΒΟΤΑ

Πρωινό γεύμα στο ξενοδοχείο. Το Μεγάλο Σάββατο ξεκινάει το γλέντι στην πόλη της Πρέβεζας, όπου αμέτρητα πήλινα κανάτια ετοιμάζονται να σπάσουν σε όλο το μήκος της αγοράς αλλά και στο «Σαϊτάν Παζάρ». Αυτό το «Διαβολοπάζαρο» έχει τις ρίζες του στην εποχή της Τουρκοκρατίας και συνεχίζουν να το τηρούν μέχρι και σήμερα. Μόλις οι καμπάνες του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Χαραλάμπους σημάνουν την πρώτη Ανάσταση, ντόπιοι και επισκέπτες, σπάζουν εκατοντάδες μπότια, μεταφέροντας το μήνυμα της νίκης της ζωής ενάντια στον θάνατο. Την εκδήλωση συμπληρώνουν η Φιλαρμονική του Δήμου και χορευτικά. Αφού παρακολουθήσουμε τις εκδηλώσεις και εφόσον μας το επιτρέπει ο χρόνος (λόγω των εκδηλώσεων), αναχωρούμε για το Μεσοπόταμο. Θα επισκεφτούμε το αρχαιότερο Νεκρομαντείο, κοντά στην αρχαία μυκηναϊκή αποικία Εφύρα (έξοδα ατομικά). Σύμφωνα με τη μυθολογία η πεδιάδα του ποταμού ήταν ο τόπος όπου κατοικούσαν οι ψυχές των νεκρών. Συνεχίζουμε για τα Σύβοτα, μαγευτική περιοχή με καταπράσινους λόφους τριγύρω από έναν μαγευτικό όρμο με τα νησάκια που θυμίζουν νορβηγικά φιόρδ. Παραμονή για γεύμα και το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση. Το βράδυ μεταφορά στην εκκλησία για να παρακολουθήσουμε την ακολουθία της Ανάστασης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, Αναστάσιμο δείπνο και διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 28/04/2019: ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ – ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρωινό γεύμα και ελεύθερος χρόνος στο ξενοδοχείο, θα απολαύσουμε τους μεζέδες ενώ τα αρνιά ψήνονται. Μεσημεριανό γεύμα με παραδοσιακά εδέσματα και μουσική. Το απόγευμα γνωριμία με την γραφική και πανέμορφη πόλη της Πρέβεζας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 29/04/2019: ΠΡΕΒΕΖΑ – ΛΕΥΚΑΔΑ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για το νησί της Λευκάδας, στάση στο γραφικό Νυδρί, το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο του νησιού. Απέναντι βρίσκονται τα μαγευτικά Πριγκιποννήσια. Από το Νυδρί προαιρετικά όσοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν μια μίνι κρουαζιέρα (έξοδα ατομικά) στη Μαδουρή με το αρχοντικό του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, στον Σκορπιό και στην Σπάρτη. Παραμονή για γεύμα και επιστροφή από Βόνιτσα – Αμφιλοχία και με ενδιάμεσες στάσεις στα ίδια σημεία που επιβιβαστήκαμε.

Τιμή Συμμετοχής: 238,00/άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο σε ξενοδοχείο 4**** με ημιδιατροφή (Νηστίσιμο, Αναστάσιμο & Πασχαλινό με ψήσιμο αρνιών, μουσική) 

(Μονόκλινα περιορισμένα. Στις παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής του άρθρου 53 Ν. 4389/2016, ανά ημερήσια χρήση εκάστου δωματίου: Ξενοδοχείο 3*: 1,50€, ξενοδοχείο 4*: 3€, ξενοδοχείο 5*: 4€ και θα καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο εκάστοτε ξενοδοχείο