Duration: 26 Apr 2019 - 29 Apr 2019
Price: 295,00€/άτομο
Book Now!

ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΙ ΑΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/04 ΕΩΣ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 29/04/2019

ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΡΟΓΚΑΡΑΤΗΣ – ΛΙΜΝΗ ΜΕΛΙΣΣΑΝΗΣ – ΑΓΙΑ ΕΥΦΗΜΙΑ – ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/04/2019: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ – ΚΥΛΛΗΝΗ – ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Αναχώρηση το πρωί για Κυλλήνη. Επιβίβαση στο πλοίο για Κεφαλονιά. Άφιξη στο λιμάνι του νησιού και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την ακολουθία του επιταφίου. Νηστίσιμο δείπνο στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 27/04/2019: ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ (ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΡΟΓΚΑΡΑΤΗΣ – ΛΙΜΝΗ ΜΕΛΙΣΣΑΝΗΣ – ΑΓΙΑ ΕΥΦΗΜΙΑ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΥΡΤΟΥ)

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το γύρο του νησιού. Πρώτος σταθμός μας το Μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου, αποτελεί το σπουδαιότερο θρησκευτικό μνημείο του νησιού. Ιδρύθηκε το 1560 από τον ίδιο τον Άγιο Γεράσιμο, που λίγο μετά το θάνατό του, ανακηρύχθηκε πολιούχος της Κεφαλονιάς. Η γραφική εκκλησία και τα μεγάλα πλατάνια που φύτεψε ο Άγιος εντυπωσιάζουν. Μέσα από φύση ονειρική θα φτάσουμε στο σπήλαιο της Δρογκαράτης (έξοδα ατομικά). Ανακαλύφθηκε πριν από 300 χρόνια, όταν ένας σεισμός αποκάλυψε την κύρια είσοδό του. Έχει βάθος 60 μέτρα, η θερμοκρασία είναι 18 βαθμοί και η υγρασία 90%! Η ηλικία του σπηλαίου εκτιμάται ότι είναι 100.000.000 χρόνια και μόνο ένα μέρος αυτού είναι προσβάσιμο. Η σπουδαία ακουστική του και οι ιριδίζουσες αποχρώσεις του σπηλαίου αφήνουν στον επισκέπτη εικόνα μοναδική. Η Κεφαλονιά είναι γνωστή για τα μυστήριά της, όπως το θαλασσινό νερό που εξαφανίζεται στις Καταβόθρες και το μυστικιστικό σπήλαιο της Μελισσάνης το οποίο θα επισκεφτούμε. Οι Καταβόθρες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στο νησί, αφού το νερό εξαφανίζεται από τις ρωγμές κοντά στην ακτή. Αφού απολαύουμε το όμορφο σπήλαιο θα σταματήσουμε στο γραφικό λιμανάκι της Αγίας Ευφημίας για γεύμα. Στην επιστροφή θα κάνουμε μια στάση στην Άσσο. Ετοιμάστε τη φωτογραφική σας μηχανή γιατί το τοπίο είναι μοναδικό και από τα ομορφότερα της Κεφαλονιάς. Ένα από τα αξιοθέατα του χωριού είναι το κάστρο του, το οποίο μαζί με αυτό του Αγίου Γεωργίου είναι από τα σπουδαιότερα της Κεφαλονιάς. Κτίστηκε στα τέλη του 15ου αιώνα με σκοπό να προστατεύσει τους κατοίκους από τις πειρατικές επιδρομές.

Αυτή η πλευρά της Κεφαλονιάς είναι κυρίως γνωστή για την παραλία του Μύρτου καθώς είναι μια από τις ωραιότερες της Ευρώπης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα παρακολουθούμε τη θεία λειτουργία της Ανάστασης και μετά θα έχουμε Αναστάσιμο δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 28/04/2019: ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ – ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!! ΦΙΣΚΑΡΔΟ

Άγιο Πάσχα, μέρα χαράς, μέρα γιορτής, μέρα ορθοδοξίας. Θα πάρουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο και θα αναχωρήσουμε για το Φισκάρδο στο βόρειο τμήμα του νησιού. Θα βολτάρουμε στον παραλιακό πεζόδρομο, στη σκιά των αρχοντικών με τις κεραμοσκεπές και θα απολαύσουμε τον καφέ μας. Το Φισκάρδο μοιάζει να έχει σταματήσει στον χρόνο, με το παρόν του να διατηρεί ολοζώντανη την ιστορία του, αφού ο σεισμός του 1953 δεν προκάλεσε καταστροφές. Έτσι συνδυάζει απολαυστικά την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του -ο οικισμός είναι διατηρητέος- με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρά του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για το Πασχαλινό εορταστικό τραπέζι, με παραδοσιακά εδέσματα. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 29/04/2019: ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ – ΚΟΥΡΚΟΥΜΕΛΑΤΑ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για μια τελευταία περιήγηση στο Αργοστόλι, την πρωτεύουσα του νησιού. Το Λιθόστρωτο είναι ο κεντρικός εμπορικός πεζόδρομος του Αργοστολίου. Δεν νοείται να επισκεφθείτε την Κεφαλονιά και να μην τον περπατήσετε, θα κάνουμε το γύρο της Λάσσης, θα γνωρίσουμε το όμορφο χωριό Κουρκουμελάτα και συνεχίζουμε για Πόρο (προαιρετικό φαγητό). Επιβίβαση στο πλοίο και εν συνεχεία επιστροφή στα ίδια σημεία που επιβιβαστήκαμε.

Τιμή Συμμετοχής: 295,00€/άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο σε ξενοδοχείο 5*****, με ημιδιατροφή (Νηστίσιμο, Αναστάσιμο & Πασχαλινό με ψήσιμο αρνιών και ζωντανή μουσική, Ούζο & κρασί με μεζεδάκια όση ώρα θα ψήνονται οι οβελίες) & εισιτήρια πλοίου

(Μονόκλινα περιορισμένα. Στις παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής του άρθρου 53 Ν. 4389/2016, ανά ημερήσια χρήση εκάστου δωματίου: Ξενοδοχείο 3*: 1,50€, ξενοδοχείο 4*: 3€, ξενοδοχείο 5*: 4€ και θα καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο εκάστοτε ξενοδοχείο