Duration: 26 Apr 2019 - 30 Apr 2019
Price: 280€/άτομο
Book Now!

ΠΑΣΧΑ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ

ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/04 ΕΩΣ ΤΡΙΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 30/04/2019

Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΑΛΒΑΝΙΑ «ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΝΕΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ»

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/04/2019: ΑΘΗΝΑ – ΚΟΡΥΤΣΑ

Συγκέντρωση σε κεντρικό σημείο της Αθήνας και αναχώρηση ώρα 7.30 το πρωί. Κάνουμε τακτικές στάσεις κατά την διαδρομή για φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη στα σύνορα, όπου περνάμε από έλεγχο διαβατηρίων και συνεχίζουμε το δρόμο μας για την Κορυτσά. Η άφιξή μας προβλέπεται νωρίς το απόγευμα.

Επισκεπτόμαστε το Εθνικό Λαογραφικό μουσείο, με το πλουσιότερο αρχείο εικόνων σε όλη την Ευρώπη (περίπου 6.500 εικόνες, βυζαντινές, μεταβυζαντινές, δυτικότροπες, τοπικών σχολών και 500 άλλα αντικείμενα κλωστοϋφαντουργικών, πέτρας και μετάλλου). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και έξοδος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Επισκεπτόμαστε τον επιβλητικό ναό της Αναστάσεως, την ελληνικήσυνοικία με τα αρχοντικά, τα γραφικά πλακόστρωτα και την παλιά αγορά με τα ωραία μικρομάγαζα, τα καφέ και τις μπυραρίες.

Δειπνούμε και διανυκτερεύουμε στο GRANDHOTEL ΚORCE www.grandhotelpalacekorca.com (κεντρική πλατεία της πόλης). Αξίζει ένας βραδινός περίπατος στον πεζόδρομο με την πατροπαράδοτη βόλτα και τα δεκάδες σύγχρονα μπαρ-ζαχαροπλαστεία. Όσοι επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν την περιφορά του επιταφίου στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Κορυτσάς, 200 μέτρα από το ξενοδοχείο)

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 27/04/2019: ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ – ΕΛΜΠΑΣΑΝ – ΤΙΡΑΝΑ

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για το Πόγραδετς, στις νότιες όχθες της Αχρίδας, μια πόλη με μεγάλη ιστορική σημασία για τους Έλληνες και τα Βαλκάνια. Επισκεπτόμαστε την νότια Όαση της λίμνης και ακολουθώντας την γραφική παραλίμνια οδό της Αχρίδας, περνούμε τοφαράγγι του Γενούσουποταμού για να βγούμε στην κοιλάδα τουΕλμπασάν.Το Ελμπασάν, μια κεντρική εμπορική πόλη της Αλβανίας, περιβάλλεται από το Οθωμανικό τείχος και διαθέτει ωραιότατα παραδοσιακά και μοντέρνα καφέ.

Άφιξη στα Τίρανα όπου επισκεπτόμαστε τον καθεδρικό ναό της Αναστάσεως του Κυρίου,το ιστορικό κέντρο και προαιρετικά το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο. Ακολουθεί χρόνος για περίπατο, ξεκούραση και ελεύθερο γεύμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. Hot. 4*

(Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη Λειτουργία στο Ναό της Αναστάσεως)

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 28/04/2019: ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ – ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!! ΚΡΟΥΓΙΑ – ΔΥΡΡΑΧΙΟ

Προγευματίζουμε και ώρα 10.00 αναχωρούμε για την κοντινή Κρούγια, την αετοφωλιά και γενέτειρα του εθνικού ήρωα της Αλβανίας, του Γεωργίου Καστριώτη (Σκεντερμπέη). Το Κάστρο-Μουσείο του Σκεντερμπέη, το παραδοσιακό παζάρι με τα τοπικά προϊόντα και η πανοραμική θέση της Κρούγιας πάνω από τις κεντρικές κοιλάδες της χώρας, της χαρίζουν ξεχωριστή ομορφιά. (Αξίζει να επισκεφτείτε την παλιά αγορά με τα χειροποίητα της Κρούγιας. Πάντα κάποια ευκαιρία περιμένει). Συνεχίζοντας επισκεπτόμαστε το Δυρράχιο. Βλέπουμε τα Βυζαντινά και Ενετικά τείχη, τους πύργους του λιμανιού, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο, το Ματσέλουμ και το εξαιρετικό αρχαιολογικό μουσείο. Χρόνος για ξεκούραση και τσάι στα ωραία καφέ της κεντρικής πλατείας. Επιστροφή στα Τίρανα και υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση. Hotel 4*.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 29/04/2019: ΑΡΔΕΝΙΤΣΑ-ΜΠΕΡΑΤΙ – ΤΕΠΕΛΕΝΙ

Προγευματίζουμε και αναχωρούμε για ένα από τα ωραιότερα και τα πιο φημισμένα βυζαντινά μοναστήρια της Αλβανίας, της Αρδενίτσας. Χτισμένο πάνω απ’ την εύφορη κοιλάδα της Λούσνιας, το μοναστήρι διαθέτει έναν ασύγκριτο εικονογραφικό πλούτο, από τις πολυάριθμες φάσεις της ιστορίας του. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει το έργο του Κωνσταντίν Σπαταράκου. Αναχώρηση για το Μπεράτι, την πόλη με τις 26 βυζαντινές εκκλησίες και τα «χίλια παράθυρα».

Επισκεπτόμαστε την Εκκλησία-Μουσείο με εικόνες φημισμένων ζωγράφων όπως του Ονούφρι και περιηγούμαστε την καστρόπολη. Το πανόραμα τουΦαραγγιού του Όσουμ ποταμού, της κοιλάδας και της κάτω πόλης θα σας μείνει αξέχαστο. Συνεχίζοντας ακολουθούμε το ρεύμα του Αώου ποταμού ως το κάστρο του Τεπελενίου. Στάση και περίπατος στο κεντρικό πλακόστρωτο της πόλης. Άφιξη στο Αργυρόκαστρο όπου δειπνούμε και διανυκτερεύουμε. Hotel 3* κεντρικό.

ΤΡΙΤΗ 30/04/2019: ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ – ΑΘΗΝΑ

Προγευματίζουμε και επισκεπτόμαστε το Αργυρόκαστρο πόλη κόσμημα με σημαντική ελληνική ιστορία, αλλά και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο. Το Αργυρόκαστρο χτισμένο σε υψόμετρο 300 μέτρων, είναι ένα σπάνιο δείγμα καλά διατηρημένης πόλης της Οθωμανικής περιόδου. Ξεχωριστό μνημείο είναι το Βυζαντινό Κάστρο που δεσπόζει πάνω από την πόλη και διατηρεί ένα ενδιαφέρον πολεμικό μουσείο. Το θέαμα είναι εντυπωσιακό. Στην παλιά πόλη με τα αρχοντικά της, επισκεπτόμαστε το λαογραφικό μουσείο και την Οθωμανική γειτονιά. Αναχώρηση για την Αθήνα με στάσεις κατά τη διαδρομή.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για το ταξίδι απαιτείται ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο σε ισχύ.

Τιμή Συμμετοχής: 280,00€/άτομο σε δίκλινο δωμάτιο με ημιδιατροφή

(Μονόκλινα περιορισμένα. Στις παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής του άρθρου 53 Ν. 4389/2016, ανά ημερήσια χρήση εκάστου δωματίου: Ξενοδοχείο 3*: 1,50€, ξενοδοχείο 4*: 3€, ξενοδοχείο 5*: 4€ και θα καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο εκάστοτε ξενοδοχείο