Duration: 29 Dec 2018 - 01 Jan 2019
Price: 175,00€/άτομο με ημιδιατροφή
Book Now!

ΤETΡΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/12 ΕΩΣ ΤΡΙΤΗ 01/01/2019

ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/12/2018: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ – ΜΥΣΤΡΑΣ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΔΙΟΥ – ΣΠΑΡΤΗ

Αναχώρηση το πρωί, ενδιάμεσες στάσεις και άφιξη για επίσκεψη (έξοδα ατομικά) στη βυζαντινή καστροπολιτεία του Μυστρά. Εντυπωσιακά καλοδιατηρημένες βυζαντινές εκκλησίες στην πλειοψηφία τους αλλά και παλάτια, σπίτια, γεφυράκια και κάστρο που αφηγούνται την ιστορία μιας πολιτείας που γνώρισε σπουδαία ακμή ως πρωτεύουσα του βυζαντινού δεσποτάτου του Μορέως. Θα περπατήσουμε από την επάνω πύλη προς την κάτω, συνιστούμε χαμηλά παπούτσια καθώς όλοι οι δρόμοι είναι πλακόστρωτοι και βρίσκονται σε διάφορα επίπεδα. Θα παραμείνουμε στην περιοχή για γεύμα. Συνεχίζουμε για το μουσείο Ελιάς και Λαδιού το οποίο επιδιώκει μεταξύ άλλων να προβάλλει τις προσπάθειες που γίνονται στην Ελλάδα για να διασωθεί η παραδοσιακή τεχνολογία και να αναδειχθεί ο διαχρονικός πολιτισμικός ρόλος της ελιάς και του λαδιού. Άφιξη στο ξενοδοχείο, ξεκούραση, δείπνο και διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 30/12/2018: ΑΡΕΟΠΟΛΗ – ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΙΡΟΥ – ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΝΗ

Μετά το πρωινό ξεκινάμε την περιήγηση μας στην εσωτερική Μάνη. Θα φτάσουμε στην Αρεόπολη που θεωρείται η καρδιά της Μάνης, ένας από τους ωραιότερους παραδοσιακούς οικισμούς της Ελλάδας που έχει χαρακτηρισθεί παραδοσιακός οικισμός ιδιαίτερου κάλλους. Μια βόλτα στα πέτρινα καλντερίμια της που διασχίζουν όλο το χωριό, θα μας δώσει την δυνατότητα να γνωρίσουμε τους πύργους και τα φρουριακά συγκροτήματα των Μαυρομιχαλαίων, Πικουλάκη, Μπαρελάκου και Καπετανάκου. Συνεχίζουμε για τα σπήλαια του Διρού (ατομικά έξοδα), ένα από τα καλύτερα λιμναία σπήλαια του κόσμου. Η διαδρομή αρχίζει με βαρκάδα, για 1200 μέτρα περίπου, η όλη ξενάγηση διαρκεί περίπου 1 ώρα. Αργότερα και μετά από μια διαδρομή 20 λεπτών, φτάνουμε στον Γερολιμένα όπου μπαίνοντας θα αντικρίσουμε τον επιβλητικό βράχο του Κάβο Γκρόσο και το γραφικό λιμάνι που ήταν σημαντικό κέντρο εμπορίου. Παραμονή για γεύμα. Συνεχίζουμε το δρόμο μας για την φημισμένη πολύπυργη Βάθεια. Η επιστροφή μας στο ξενοδοχείο θα γίνει από την ανατολική μεριά του «ποδιού», ώστε να θαυμάσουμε τις ομορφιές των πέτρινων πύργων της Λάγιας, της Αλίκας, της Κοκκάλας και του Κότρωνα. Κατά την διαδρομή μας περνάμε πάνω από το βουνό Σαγγιά, κορυφή του Ταϋγέτου, στην τελευταία απόληξη προς το ακρωτήριο Ταίναρο, συναντάμε στο πολύ εντυπωσιακό χωριό Τσικαλιά με τις πάμπολλες αναβαθμίδες του, που δείχνουν τον αγώνα του Μανιάτη για την επιβίωση στις πολύ δύσκολες εδαφολογικές συνθήκες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, το βράδυ θα συμμετέχουμε στο ρεβεγιόν και σε εορταστικό κλίμα θα υποδεχτούμε τον καινούργιο χρόνο.

ΔΕΥΤΕΡΑ 31/12/2018: ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ – ΓΥΘΕΙΟ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς. Η μοναδική Ελληνική μεσαιωνική πόλη που βρίσκεται κάτω από τον αγέρωχο και επιβλητικό βράχο με ύψος τα 300 μέτρα! Θα μαγευτούμε από τα στενά καλντερίμια που διατρέχουν τη Μονεμβασιά από άκρη σε άκρη και θα θαυμάσουμε την μεσαιωνική αρχιτεκτονική των κτισμάτων. Θα περιηγηθούμε στα βυζαντινά καλντερίμια και θα παραμείνουμε για γεύμα. Το απόγευμα θα κάνουμε την βόλτα μας στο Γύθειο. Ιστορική πόλη, κοντά στις εκβολές του ποταμού Ευρώτα, αποτελεί τον κυριότερο λιμένα του Λακωνικού Κόλπου και τον δεύτερο της νότιας Πελοποννήσου μετά την Καλαμάτα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

ΤΡΙΤΗ 01/01/2019: ΣΠΑΡΤΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Μετά το πρωινό μας θα έχουμε λίγο χρόνο στην πόλη της Σπάρτης και θα αναχωρήσουμε για την Καλαμάτα. Θα επισκεφτούμε τον Μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής του Σωτήρος, όπου φυλάσσεται η ιερή εικόνα της «Παναγίας Υπαπαντής» προστάτιδας και Πολιούχου της Καλαμάτας αλλά και ολόκληρης της Μεσσηνίας. Θα περιηγηθούμε στην πόλη της Καλαμάτας και θα παραμείνουμε για γεύμα. Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση, στα ίδια σημεία που επιβιβαστήκαμε.

Τιμή συμμετοχής: Τιμή Συμμετοχής: 175,00€/άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο με ημιδιατροφή, εορταστικό ρεβεγιόν, συνοδό του γραφείου μας.

(Μονόκλινα περιορισμένα. Στις παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής του άρθρου 53 Ν. 4389/2016, ανά ημερήσια χρήση εκάστου δωματίου/σουίτας, που αναμένεται να εφαρμοσθεί από την 1/1/2018)