Duration: 12 Jul 2019 - 15 Jul 2019
Price: 240,00€/άτομο
Book Now!

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ  

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/07 έως ΔΕΥΤΕΡΑ 15/07/2019    

ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑΣ

ΙΚΑΡΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/07/2019: ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΕΥΔΗΛΟΣ

Αναχώρηση το πρωί για το λιμάνι του Πειραιά και επιβίβαση στο πλοίο για Ικαρία. Άφιξη στον Εύδηλο, το δεύτερο λιμάνι της Ικαρίας, με τις πολύχρωμες βαρκούλες που εξυπηρετεί κυρίως τη βόρεια πλευρά του νησιού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για ξεκούραση και βόλτα. Ελεύθερο δείπνο, διανυκτέρευση.

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/07/2019: ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ – ΘΕΡΜΑ – ΑΚΑΜΑΤΡΑ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την πρωτεύουσα του νησιού τον Άγιο Κήρυκο. Πολιούχος τού χωριού, είναι ο Άγιος Κήρυκος και η εκκλησία του βρίσκεται λίγο πιο πάνω απ’ το λιμάνι. Στο λιμάνι του, ο επισκέπτης θα θαυμάσει το μοναδικό, σε χαρακτηριστικά, μεταλλικό άγαλμα που απεικονίζει τον Ίκαρο με τα φτερά του, την Ικαριάδα. Στην πόλη υπάρχει Λαογραφικό Μουσείο, με εκθέματα που καταδεικνύουν τον τρόπο ζωής των Ικαριωτών, τόσο στην καθημερινότητά του, όσο και από τους διάφορους πολέμους, ενώ στο ανακαινισμένο παλαιό Γυμνάσιο της πόλης στεγάζεται το Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού. Συνεχίζουμε για τα Θέρμα όπου θα απολαύσουμε το μπάνιο μας στην αμμουδερή παραλία. Βρίσκεται κάτω από την κεντρική πλατεία του χωριού, δίπλα από το λιμανάκι του οικισμού, πίσω από την παραλία βρίσκονται τα γνωστά ιαματικά λουτρά. Παραμονή για γεύμα και στην επιστροφή θα κάνουμε στάση για καφέ στο παραδοσιακό χωριό Ακαμάτρα. Αποτελεί αρχιτεκτονικό κόσμημα για την Ικαρία με τα παραδοσιακά σπίτια, τα καφενεδάκια και την γραφική πλατεία με την περίφημη βελανιδιά ηλικίας 500 ετών, όπου στο παρελθόν έγιναν πολλές εκτελέσεις ντόπιων κατοίκων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ελεύθερο δείπνο και διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 14/07/2019: ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ – ΜΟΝΗ ΘΕΟΚΤΙΣΤΗΣ – ΣΠΙΤΙ ΜΕΛΙΟΥ – ΡΑΧΕΣ

Πρωινό γεύμα στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μπάνιο στην Αρμενιστή, το φημισμένο παραθαλάσσιο θέρετρο  με την αμμώδη παραλία. Εάν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες θα απολαύσουμε το μπάνιο μας στην παραλία Μεσακτή με τη χρυσή άμμο. Αργά το απόγευμα, θα αναχωρήσουμε για το χωριό Πηγή όπου θα επισκεφτούμε τη Μονή Οσίας Θεοκτίστης. Δεν είναι γνωστό, πότε ακριβώς χτίστηκε η εκκλησία, αλλά από επιγραφή που σώζεται μαρτυρά ότι λειτουργούσε το 1688, οπότε και έγινε η αγιογράφησή της. Σήμερα, δεν ζουν μοναχοί στη Μονή. Λίγο πιο πέρα από τον κεντρικό ναό, αξίζει να επισκεφτούμε το Παρεκκλήσι της Θεοσκέπαστης, το οποίο έχει διαμορφωθεί με εντυπωσιακό τρόπο, σε μια σπηλιά που από πάνω σκεπάζεται από ένα βράχο. Επόμενη στάση στο Σπίτι του Μελιού και καταλήγουμε στον καταπράσινο οικισμό Χριστός Ραχών, που δεν κοιμάται ποτέ! Σύμφωνα με την παράδοση του χωριού, τίποτα δεν λειτουργεί την ημέρα κι έτσι τα μαγαζιά ανοίγουν μετά τη δύση του ηλίου. Θα απολαύσουμε το πυκνό πευκοδάσος που περιβάλλει το χωριό, θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια και θα θαυμάσουμε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τις εκκλησίες και τα καταστήματα με τα παραδοσιακά προϊόντα και σουβενίρ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

ΔΕΥΤΕΡΑ 15/07/2019: ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πρωινό και αναχώρηση (με τις αποσκευές μας) για τον όρμο του Να. Σε μια μαγευτική σήμερα παραλία, βρισκόταν κατά την αρχαιότητα ένα αξιόλογο λιμάνι του νησιού, από το οποίο διασώζεται η προκυμαία και οι δέστρες για τα πλοία. Στον ίδιο χώρο βρισκόταν και το φημισμένο Ιερό αφιερωμένο στην Ταυροπόλο Αρτέμιδα. Σήμερα, δυστυχώς, το μόνο που έχει απομείνει είναι τα θεμέλια και το δάπεδό του. Η επόμενη στάση μας θα είναι στο παραθαλάσσιο Γιαλισκάρι για μπάνιο και γεύμα. Από τα πιο αξιόλογα σημεία του χωριού είναι το μικρό εκκλησάκι της Αναλήψεως και το μικρό λιμανάκι που αράζουν τα ψαροκάϊκα. Στη συνέχεια επιστρέφουμε στον Εύδηλο όπου θα έχουμε λίγο ελεύθερο χρόνο πριν αποχαιρετήσουμε την όμορφη Ικαρία και επιβιβαστούμε στο πλοίο για το ταξίδι επιστροφής μας στον Πειραιά. Επιστροφή στα ίδια σημεία που επιβιβαστήκαμε.

Τιμή Συμμετοχής: 240,00€/άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο με πρωινά & εισιτήρια πλοίου