Duration: 09 Mar 2019 - 11 Mar 2019
Price: 208,00€/άτομο
Book Now!

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ        

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08/03 ΕΩΣ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 11/03/2019

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ «ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΚΑΙ ΚΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΣΙΟΡ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ»

Το Καρναβάλι της Κέρκυρας αναβιώνει την εποχή των Βενετών και φτάνει ως τις μέρες μας αναγεννημένο, με παρελάσεις, αναγεννησιακές-μπαρόκ στολές και το κάψιμο του σιορ Καρνάβαλου, δίνοντάς του βενετσιάνικο χρώμα και ύφος.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08/03/2019: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί για Πελοπόννησο, στάση καθοδόν για γεύμα και καφέ. Συνεχίζουμε μέσω γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου και ακολουθώντας μια μοναδική διαδρομήφτάνουμε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο ferryboat και απόπλους για το όμορφο νησί των Φαιάκων. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΣΑΒΒΑΤΟ 09/03/2019: ΑΧΙΛΛΕΙΟ – ΚΑΝΟΝΙ – ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ – ΜΟΝ ΡΕΠΟ – ΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για να γνωρίσουμε τα αξιοθέατα του νησιού. Πρώτος σταθμός το πανέμορφο Αχίλλειο (έξοδα ατομικά), βρίσκεται 10 χιλιόμετρα νότια της πόλης της Κέρκυρας και 3 βόρεια της Μπενίτσας, δίπλα στο ορεινό χωριό Γαστούρι. Είναι το ανάκτορο που έχτισε η Αυτοκράτειρα της Αυστρίας Ελισάβετ, που έμεινε γνωστή ως η θλιμμένη βασίλισσα Σίσσυ. Ακολουθεί το Κανόνι, πασίγνωστο από τις ταινίες και τα τραγούδια της Βλαχοπούλου, το Κανόνι είναι ένα υπέροχο “μπαλκόνι” με θέα στο Ποντικονήσι, στη λιμνοθάλασσα, στη Μονή Βλαχερνών και στο αεροδρόμιο. Η επιβλητική θέα θα σας καθηλώσει. Αναχωρούμε για το καταπράσινο Ποντικονήσι, στη μέση του στενού κόλπου και μπροστά η Παναγία Βλαχερνών. Διαβαίνουμε το στενό πέτρινο μονοπάτι και βρισκόμαστε στον περίβολο του μοναστηριού, που χτίστηκε σύμφωνα με τις μαρτυρίες τον 17ο αιώνα, ενώ περίπου στα 1980 έφυγε και ο τελευταίος μοναχός που ζούσε εκεί. Ολοκληρώνουμε την περιήγησή μας με το ανάκτορο Μον Ρεπό (έξοδα ατομικά). Το καταπράσινο κτήμα του Μον Ρεπό, εντάσσεται μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Παλαιόπολης, της σπουδαιότερης αρχαίας πόλης του νησιού. Χτίστηκε το 1831 και μετά την ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα παραχωρήθηκε στον βασιλιά Γεώργιο, για να γίνει έως το 1967 το θερινό ανάκτορο. Ο βασιλιάς Γεώργιος Α΄ έδωσε στην έπαυλη και το κτήμα το όνομα με το οποίο καθιερώθηκε: Mon Repos που σημαίνει «ανάπαυση μου».  Ο κατάφυτος κήπος που περιβάλλει την έπαυλη, είναι εξίσου εντυπωσιακός, με περισσότερα από 2.000 είδη φυτών! Το μεσημέρι καταλήγουμε στην πόλη της Κέρκυρας, όπου θα επισκεφτούμε το Κάστρο (έξοδα ατομικά) και τον Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα όπου βρίσκεται το σκήνωμα του Αγίου. Παραμονή για γεύμα και για να παρακολουθήσουμε την παρέλαση και τους χορούς, με βενετσιάνικα κοστούμια εποχής, από το Λύκειο Ελληνίδων. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑΣ 10/03/2019: ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ – ΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την μαγευτική Παλαιοκαστρίτσα, μυθικό τόπο συνάντησης της Ναυσικάς και του Οδυσσέα. Θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Παλαιοκαστρίτσας, ιδρύθηκε στις αρχές του 13ου αιώνα αν και οι κτιριακές εγκαταστάσεις που αντικρίζει κανείς σήμερα είναι μεταγενέστερες, λόγω απανωτών καταστροφών που επέφεραν οι ξένοι κατακτητές και επιδρομείς. Στο μοναστήρι φυλάσσεται η ιερή εικόνα της Παναγίας, η οποία βρέθηκε με θαυματουργό τρόπο. Στη Μονή Παλαιοκαστρίτσας υπάρχει ένα μικρό αλλά ενδιαφέρον μουσείο με βυζαντινές και μεταβυζαντινές εικόνες, καθώς και άλλα θρησκευτικά κειμήλια. Επιστρέφουμε στην πόλη της Κέρκυρας. Περίπου στις 12μ.μ. ξεκινά η παρέλαση και οι χοροί με βενετσιάνικα κοστούμια εποχής ενώ στις 14.30 ακολουθεί η «Πομπή του σιόρ Καρνάβαλου». Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 11/03/2019: ΠΑΡΓΑ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Μετά το πρωινό θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για Ηγουμενίτσα. Θα κάνουμε στάση στην όμορφη Πάργα όπου θα έχουμε το γεύμα μας. Στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής, με ενδιάμεση στάση, άφιξη στην Αθήνα στα ίδια σημεία που επιβιβαστήκαμε.

Τιμή Συμμετοχής: 208,00€/άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο με πρωινό & εισιτήρια πλοίου από/προς Ηγουμενίτσα

(Μονόκλινα περιορισμένα. Στις παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής του άρθρου 53 Ν. 4389/2016, ανά ημερήσια χρήση εκάστου δωματίου: Ξενοδοχείο 3*: 1,50€, ξενοδοχείο 4*: 3€, ξενοδοχείο 5*: 4€ και θα καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο εκάστοτε ξενοδοχείο