Duration: 22 Dec 2018 - 30 Dec 2018
Price: Απο 580,00€
Book Now!

ΠΑΝΟΡΑΜΜΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΙΤΑΛΙΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

 ΒΕΝΕΤΙΑ – ΜΙΛΑΝΟ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

ΒΕΡΟΝΑ – ΜΠΟΛΩΝΙΑ – ΜΑΝΤΟΒΑ

 

  1.  Σάββατο 22/12/2018: AΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ (ΠΛΟΙΟ)

Συγκέντρωση και αναχώρηση για την Πάτρα, με μία στάση στον Ισθμό. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο  και απόπλους. (Τo πλοίο, μια πλωτή πόλη, διαθέτει άνετα σαλόνια, καταστήματα, αίθουσες διασκέδασης, εστιατόριο, self service). Διανυκτερεύουμε  εν πλω. SUPERFASTFERRIES- ANEK

 

  1. Κυριακή   23/12/2018:  ΑΝΚΟΝΑ –   BOLOGNA

Άφιξη στην Ανκόνα, αποβίβαση και  αναχώρηση για  μια από τις πιο ωραίες και σημαντικότερες μεσαιωνικές καστροπόλεις  έκλπηξη !!. Ξενάγηση στο κάστρο και το Παλάτι  με τα πολυτελή βασιλικά διαμερίσματα και  εισαγωγή στον μεσαιωνικό κόσμο της κεντρικής Ιταλίας. Χρόνος για ξεκούραση και  γεύμα. Αναχώρηση για την Μπολώνια, την ξακουστή πρωτεύουσα της Εμίλια Ρομάνια. Γνωριμία με το ιστορικό κέντρο μιας από τις πιο ζωντανές πόλεις των Χριστουγέννων. Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση και διανυκτέρευση. Hotel  4*

  1.  Δευτέρα 24/12/2018: ΒΕΝΕΤΙΑ

Προγευματίζουμε και μεταφερόμαστε στο Τρονκέττο, απ’ όπου το βαπορέττο θα μας μεταφέρει στο νησί του Αγίου Μάρκου  για  να ξεναγηθούμε στο Αρσενάλε και στην ελληνική συνοικία. Βλέπουμε τους λέοντες του Πειραιά, τον άγιο Γεώργιο και το Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών της Βενετίας, τον βυζαντινής σύλληψης ναό του Αγίου  και το  μουσείο του, μεγάλο μέρος των θησαυρών του οποίου προέρχεται από την Κωνσταντινούπολη και τη λεηλασία που ακολούθησε την Α’ Άλωση (1204). Περίπατος στην PiazzadiSanMarco και στάση για να γευματίσουμε και να ξεκουραστούμε σε τυπική τραττορία της Βενετίας. Στη συνέχεια, ξενάγηση  στο Ριάλτο και στο μοναστήρι των Φραγκισκανών των FRARI. Προαιρετική επίσκεψη στο παλάτι των Δόγηδων. Υπόλοιπο χρόνου ελεύθερο. Επιστροφή  στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

  1. Τρίτη  25/12/2018  :  ΜΠΟΛΩΝΙΑ – ΦΕΡΡΑΡΑ

Προγευματίζουμε και επισκεπτόμαστε την ιταλική φοιτητούπολη του Βορρά με το αρχαιότερο πανεπιστήμιο του δυτικού κόσμου. Έχει μια χαρακτηριστική αρχιτεκτονική και ένα καλοδιατηρένο ιστορικό κέντρο και θυμίζει μια μεσαιωνική πόλη-παραμύθι. Ξεκινάμε από την κεντρική πλατεία Piazza Maggiore για να περιπλανηθούμεανάμεσα στα στενά και τις διάσημες  στοές της. Φθάνουμε στο Palazzo Comunale  με το συντριβάνι του Ποσειδώνα (Fontana dell Nettuno) και την  εκκλησία του αγίου της πόλης, Αγίου Πετρονίου, την 5η μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμουαν και…μισοτελειωμένη με το περίφημο  ηλιακό ρολόι και τα σύμβολα των ζωδίων! Σύμβολο  της πόλης είναι οι δύο πύργοι, Torre Asinelli και Torre Garisenda. Κάποτε υπήρχαν πάνω από 100 πύργοι στη Μπολώνια και ανήκαν στις πλούσιες οικογένειες της πόλης. Ελεύθερη περιήγηση και ξεκούραση. Γευματίζουμε σε τραττορία της πόλης και ξεκουραζόμαστε. Το απόγευμα επισκεπτόμαστε και ξεναγούμαστε στη Ιπποτική πόλη των ΈΣΤΕ,   την περιώνυμη Φερράρα της  ιστορικής συνόδου  για την ένωση των εκκλησιών. Βλέπουμε το κάστρο , την εβραϊκή συνοικία , το ντουόμο και το παλάτι της Σινιορίας. Χρόνος για ξεκούραση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

 

  1. Τετάρτη  26/12//2018 :  ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Πρόγευμα  και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Τοσκάνης. Η  Φλωρεντία, είναι μία από τις σημαντικότερες  πόλεις του κόσμου, σε πολιτιστική κληρονομιά. Μουσεία, πινακοθήκες, εντυπωσιακές  Ρομανογοτθικές βασιλικές  και παλάτια αποτελούν αδιάψευστη μαρτυρία του κεντρικού ρόλου που διαδραμάτισε  η πόλη στη διαμόρφωση του μεγάλου αναγεννησιακού ρεύματος που μεταμόρφωσε την Ευρώπη. Έναρξη της ξενάγησής μας στην περίφημη Μητρόπολη της Αναγέννησης. Επισκεπτόμαστε την εκκλησία SantaMariaNovella με τα πολύ σημαντικά εργα σπουδαίων καλλιτεχνών της Αναγέννησης ( Μαζάτσιο, Τζιόττο, Γκιρλανταίο)  Βλέπουμε το μνημειακό σύνολο της πλατείας Ντουόμο με το Βαπτιστήριο, τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των λουλουδιών, το καμπαναριό του Τζιόττο, τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι, την Πλατεία με το επιβλητικό μέγαρο της Σινιορίας, το Πόντε Βέκκιο κ.α. (Για όσους επιθυμούν, πραγματοποιείται επίσκεψη στην ξακουστή πινακοθήκη της αναγέννησης, τα Uffizzi). Μετά την ξενάγηση, ακολουθεί ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης. Μην παραλείψετε να απολαύσετε τον καλύτερο καπουτσίνο της πόλης στο “café Rivoire”στην πλατεία της Σινιορίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

  1. Πέμπτη    27/12/2018 :  ΒΕΡΟΝΑ – ΜΑΝΤΟΒΑ

Προγευματίζουμε και αναχωρούμε για την περίφημη πόλη του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας. Χαρακτηριστικά μνημεία της πόλης του Αδήγη ποταμού είναι  η Ρωμαϊκή  Αρένα, η πιάτσα Έρμπε και τα  αρχοντικά της, οι κρεμαστές σαρκοφάγοι  του Οίκου των Σκαλίγερων. Ξενάγηση και  γεύμα σε τοπική Τραττορία. Χρόνος για ελεύθερη περιπλάνηση στην πόλη και την τοπική αγορά.  Μετά τη Βερόνα επισκεπτόμαστε την  γενέτειρα της μυθικής Μαντούς  και του Βιργίλιου. Το ιστορικό κέντρο της πόλης είναι ένα  από τα  πλέον χαρακτηριστικά της μεσαιωνικής Ιταλίας. Η πόλη  έχει να  επιδείξει  σημαντικά έργα μιας από τις μεγαλύτερες μορφές της αναγέννησης, του Αλμπέρτι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας  και διανυκτέρευση

  1. Παρασκευή   28/12/2018 : ΜΙΛΑΝΟ

Προγευματίζουμε και αναχωρούμε για το Μιλάνο, την κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Λομβαρδίας και οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας.  Επισκεπτόμαστε την πλατεία Duomo (Piazza del Duomo). Στη πλατεία αυτή βρίσκεται το λαμπρό μνημείο της πόλης που είναι ο περίφημος καθεδρικός ναός της, γοτθικού ρυθμού. Άρχισε να χτίζεται το 1386 και τελείωσε το 19ο αιώνα και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος γοτθικός ναός του κόσμου (ο μεγαλύτερος γοτθικός ναός βρίσκεται στη Σεβίλλη).

Συνεχίζοντας, επισκεπτόμαστε την Γκαλερία Βιτόριο Εμανουέλε Β΄. Βρίσκεται  δεξιά του Ντουόμο και είναι η Ιστορική Στοά πολυτελών καταστημάτων.  Πρόκειται για ιστορικό πενταώροφο κτίριο, ένα σύμπλεγμα εμπορικών στοών σε σχήμα σταυρού που κατασκευάστηκε την περίοδο 1865-1877. Η είσοδος της στοάς αυτής από την πλατεία θυμίζει αψίδα θριάμβου και καλύπτει σε ύψος το συνολικό ύψος του κτιρίου, με σειρές κιονοστοιχιών ιωνικού ρυθμού…

Στην έξοδο της γκαλλερίας βρίσκεται και η ξακουστή Σκάλα του Μιλάνου. Για χρόνια υπήρξε το σημείο αναφοράς της πολιτιστικής και κοινωνικής ελίτ της πόλης. Μετά την ξενάγηση ακολουθεί χρόνος για ελεύθερο  γεύμα, αγορές και ξεκούραση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας  και διανυκτέρευση.

  1. Σάββατο  29/12/2018 : ΡΙΜΙΝΙ – ΑΝΚΟΝΑ

Προγευματίζουμε και μεταφερόμαστε στο Ρίμινι που είναι χτισμένο στην ακτή της Αδριατικής Θάλασσας, κοντά στον ποταμό Μαρέκια (τον αρχαίο Αριμίνο).Εδώ έδρασε η εξέχουσα οικογένεια των Μαλατέστα και υπήρξε τόσο διάσημη κατά τον 14ο -15ο αιώνα ώστε απετέλεσε σημείο αναφοράς στην «Κόλαση» του Δάντη στα χρόνια της πρόωρης αναγέννησης. Επισκεπτόμαστε τον τάφο μίας από τις κορυφαίες πνευματικές μορφές των ύστερων βυζαντινών χρόνων, του Γεωργίου Γεμιστού, ο οποίος επέλεξε για τον εαυτό του το παρώνυμο Πλήθων. Υπήρξε  ένας από τους κύριους πρωτοπόρους της αναβίωσης της ελληνικής μόρφωσης στη δυτική Ευρώπης. Αναχώρηση για την Ανκόνας όπου θα πάρουμε το πλοίο της επιστροφής.

  1. Κυριακή 30/12/2018  ΠΑΤΡΑ-ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στην Πάτρα και επιστροφή στην Αθήνα. (Η άφιξη στην Αθήνα, προβλέπεται για τις 17.30΄περίπου)

 

              ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ   ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ   ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΑ ΠΛΟΙΟΥ

                                                                                            

ΤΕΤΡΑΚΛΙΝΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ                       

580,00  EURO

ΤΕΤΡΑΚΛΙΝΗ  ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ

600,00  EURO

ΤΡΙΚΛΙΝΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ                               

600,00  EURO

ΤΡΙΚΛΙΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ

620,00 EURO

ΔΙΚΛΙΝΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ                                 

620,00   EURO

ΔΙΚΛΙΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ                                 

625,00  EURO

 

             ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ  180€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

n  Μετακινήσεις με πούλμαν τελευταίας τεχνολογίας.

n  Εισιτήρια πλοίου Ελλάδα – Ιταλία – Ελλάδα.

n  Ξενοδοχείο  4**** 

n  Πρωινό  σε πλούσιο μπουφέ .

n  Περιηγήσεις, ξεναγήσεις, σύμφωνα με το αναλυτικό  πρόγραμμα της εκδρομής.

n  Έμπειρος συνοδός /ξεναγός του γραφείου.

n  Φόροι λιμένων, διόδια αυτοκινητοδρόμων

n Είσοδοι πόλεων chekpoint και πάρκιν λεωφορείου.

n Φ.Π.Α

nΧρήσιμα έντυπα ταξιδιού.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

n  Εισιτήρια εισόδων στα μουσεία και  πινακοθήκες..

n  Γεύματα εντός του πλοίου, και  βαπορέττα Βενετίας .

n  Ατομικοί δημοτικοί φόροι ξενοδοχείου.

          Οι εγγραφές θεωρούνται έγκυρες με την κατάθεση  προκαταβολής 300 €