Duration: 25 May 2018 - 28 May 2018
Price: 195,00€
Book Now!

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/05 έως ΔΕΥΤΕΡΑ 28/05/2018

ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ «ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ»

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ – ΣΥΡΡΑΚΟ – ΜΟΝΗ ΚΗΠΙΝΑΣ – ΚΑΛΛΑΡΥΤΕΣ – ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΙ – ΠΡΑΜΑΝΤΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΕΛΙ

Τα Τζουμέρκα είναι ένα σύνολο πανέμορφων χωριών  και παραδοσιακών οικισμών, περιτριγυρισμένα από φαράγγια, χαράδρες και απόκρημνα βουνά. Το σύνθετο ορεινό ανάγλυφο και τα πεντακάθαρα ποτάμια, μαγεύουν τον επισκέπτη και τον γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω, καθώς σε κάθε βήμα αισθάνεται έντονη την παράδοση του τόπου και την ιστορία του.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/05/2018: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ – ΔΑΦΝΩΤΗ – ΑΡΑΧΘΟΣ

Αναχώρηση το πρωί για Πελοπόννησο, στάση καθοδόν. Περνώντας από την γέφυρα Ρίου–Αντίρριου, φτάνουμε στην Δαφνωτή, περνώντας από την Άρτα. Θα σταματήσουμε στον Άραχθο για να δούμε το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας, αριστούργημα λαϊκής αρχιτεκτονικής. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

ΣΑΒΒΑΤΟ 26/05/2018: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΧΩΡΙΑ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για δύο πανέμορφα παραδοσιακά χωριά, τα ιστορικά κεφαλοχώρια Συρράκο και Καλαρρύτες (απαραίτητη μικρή πεζοπορία για την είσοδό μας στα χωριά). Ενδιάμεσα θα επισκεφτούμε την Μονή Κηπίνας, σφηνωμένη κυριολεκτικά σε ένα κάθετο βράχο, η οποία εντυπωσιάζει τον επισκέπτη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/05/2018: ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΝΕΜΟΤΡΥΠΑΣ – ΠΡΑΜΑΝΤΑ – ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΙ

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε το σπήλαιο της Ανεμότρυπας (έξοδα ατομικά) με σταλαγμίτες, σταλακτίτες,  λιμνούλες και πλούσιο διάκοσμο, κατόπιν στα Πράμαντα με την ωραία πλατεία όπου βρίσκεται ο ναός της Αγίας Παρασκευής καθώς και η πανέμορφη πέτρινη βρύση «Αράπης». Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το χωριό Μελισσουργοί, η άγρια φύση με τα πολλά νερά και τα ελατόφυτα δάση δίνουν στο χωριό μια ιδιαίτερη φυσική ομορφιά και το κάνουν να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα. Περνώντας από τα Άγναντα θα σταματήσουμε στο χωριό Καταρράκτης, όπου θα επισκεφτούμε τη Μονή της Αγίας Αικατερίνης και θα δούμε τους δύο καταρράκτες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

ΔΕΥΤΕΡΑ 28/05/2018: ΒΟΥΛΓΑΡΕΛΙ (κόκκινη εκκλησία) – ΑΡΤΑ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το Βουλγαρέλι. Το όνομα του χωριού πρωτοεμφανίζεται στις 5 Οκτωβρίου 1696, όπου αναφέρεται ως ένα από τα 41 χωριά του Τζουμέρκου και Ραδοβιζίου. Η προέλευση του ονόματος δεν είναι βέβαιη. Εικάζεται ότι η ονομασία προέρχεται από το επώνυμο Βουλγαρέλης, που ήταν υλοτόμος στην περιοχή ή από Βούλγαρους υλοτόμους που εγκαταστάθηκαν εδώ λόγω των δασών και των ρεόντων υδάτων, για την μεταφορά οικοδομήσιμης ξυλείας στην Άρτα. Θα επισκεφτούμε την κόκκινη εκκλησία. Ο ναός βρίσκεται στο Παλιοχώρι Βουλγαρελίου και είναι αφιερωμένος στα Γενέθλια της Θεοτόκου. Ονομάζεται Κόκκινη Εκκλησιά, λόγω του κόκκινου χρώματος των πλίνθων και Παναγιά Βελλάς, γιατί υπήρξε μετόχι της μονής Βελλά των Ιωαννίνων. Κατηφορίζουμε προς την Άρτα όπου θα επισκεφτούμε την Παναγιά την Παρηγορήτισσα, είναι ο πιο σημαντικός και διάσημος βυζαντινός ναός του νομού Άρτας. Ο ναός είναι αφιερωμένος στον ευαγγελισμό της Θεοτόκου και υπάρχουν ενδείξεις ότι τον 16ο αιώνα ήταν το Καθολικό γυναικείου μοναστηριού. Σήμερα είναι βυζαντινό μουσείο και δεν λειτουργεί ως ναός. Αργότερα κατευθυνόμαστε προς Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για γεύμα και καφέ, στα ίδια σημεία που επιβιβαστήκαμε.

Τιμή Συμμετοχής: 195,00€/άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο με ημιδιατροφή

(Μονόκλινα περιορισμένα. Στις παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής  του άρθρου 53 Ν. 4389/2016, ανά ημερήσια χρήση εκάστου δωματίου/σουίτας, που αναμένεται να εφαρμοσθεί από την 1/1/2018)